Dycem's
popular product range:CleanZone

For Pedestrian and
Light Wheeled TrafficWorkZone

For large trolleys,
pallet trucks and forkliftsProtectamat

For Pedestrian and
Light Wheeled TrafficAccess Tiles

Dycem's access tiles are particularly important in
Data Centres.
Studies show that
75% of hardware failures
are caused by dirt.Wall Panel

a 360° contamination
control solution.Bench Mat

Approved for use in all classes of cleanrooms, including microelectronics, micro mechanics, semi-conductor,
pharmaceutical, biotech and medical device
.


 

 

 

 

 

 

Kontaminationskontroll

Dycem Ltd är en världsledande tillverkare och leverantör av kontaminationskontrollslösningar för golv i kritiska miljöer. I dag skyddas tusentals rena rum, kritiska områden och kontrollerade miljöer av Dycems polymeriska mattor och golv med kontaminationskontroll. Detta har gjort det möjligt för alla dessa organisationer att reducera fot- och hjulburna partiklar med upp till 99,9 %, och luftburna partiklar med upp till 75 %. 

Dycems lägger stor vikt vid kvalitet, nöjda kunder och produktinnovation; detta har gett företaget ett erkännande runt om i världen och i dag är Dycem verksamma i många branscher bland annat: läkemedel, rymdteknik, halvledare, biomedicin, sjukhus/vårdgivare, medicinsk utrustning, datacenter/IT, optiker, fordon, paketerings- och livsmedelshygien.

I Dycems produktutbud ingår:
CleanZone, WorkZone, Protectamat, Access Tiles, Wall Panel och
Bench Mat: klinkers i ingångar, väggpaneler, bänkmattor, labbmattor och halkfria produkter. 

Bland företagets tusentals kunder återfinns bland annat Blue Chip-företag som Sony, GlaxoSmithKline, Lilly, Abbott, Johnson and Johnson, Motorola, Roche, IBM, Pfizer, Rolls Royce, Nestle, Continental, Takeda, Novo Nordisk, Intel, Seagate, Nokia, Honda, BMW, Heinz och Texas Instruments. Hur som helst passar Dycem för stora som små företag eftersom produktutvalet är flexibellt, mångsidigt och kan uppfylla individuella behov.

Dycem har tillverkat zoner för kontaminationskontroll sedan 1965, och huvudkontoret ligger i Bristol, England och Warwick, Rhode Island, USA. Produkterna tillverkas endast i Storbritannien i anläggningen i Bristol, och säljs globalt i fler än 50 länder till många av världens största företag.